Amerikaanse nerts

De Amerikaanse nerts heeft een chocoladebruine tot zwarte vacht met een witte vlek die loopt van zijn keel tot de onderlip.

De Amerikaanse nerts komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is voor de pelsdierfokkerij ingevoerd in Europa. Ontsnapte of losgelaten Amerikaanse nertsen weten zich in het wild te handhaven en hebben de inheemse Europese nerts uit grote delen van Europa verdrongen.

Verspreid over Nederland zijn ontsnapte en verwilderde exemplaren gevangen. Het is nog onduidelijk of de soort zich in Nederland ook voortplant.

Wat uiterlijk en leefwijze betreft lijkt de Amerikaanse nerts sterk op de bunzing, maar de nerts is meer aan water gebonden.